okt
3

The Blue Nile/The Walk Across the Rooftops (1984)

 

A 80-as évek zenéjét vagy szeretik a dallamossága miatt, vagy nem szeretik a hangzása, hangszerelése, szövegvilága miatt. Sokuknak igaza van, ezekben az években indult el az egyslágeres bandáknak a feltűnése. Hisz így nem kell rájuk sokat költeni, megjelentetnek egy nagylemezt, pár kislemezt és ez elmegy három-négy évig. Aztán menek a szemétdombra. De próbálkozni, hallgatni próbálni mindig lehet és kell, mert az ember egyszer-kétszer kifoghat egy olyan gyöngyszemet, ami kiállja a próbát és évekig a lelke kincse lesz.Tehát 80-as évek:

Mivel főleg szintetizátorokat használtak ebben az időben, ezért valakinek nehezen befogadhatóvá válik ez a fajta új hullámos zene. Aki eddig ellene volt az próbálkozzon ezzel a lemezzel hátha beválik nála, sőt akár kedvence is lehet.

A zenekar 1981-ben alakult, azután hogy a három bandatag elvégezte a középiskolát: Paul Buchanan(gitár, ének), Robert Bell(basszus), Paul Joseph Moore(szintik). Ekkor kezdtek el összejárni és különböző számokat írni és előadni. A producere a lemeznek Calum Malcolm volt aki olyan bandákkal dolgozott a Kék Nílus után mint a Simple Minds vagy a Go-Betweens.

A zene nagyon megnmyugtató egy nehéz nap után. Az egybefolyó, hömpölygő, kellems számok sorozata jól esik a fáradt szellemnek. A Walk Across the Rooftops igazán színvonalasan nyújt szorakozást, ahhoz képest hogy 80-as évekből származik, ahol tudjuk hogy sok fércmunka született, olyan néven, hogy sláger. A nyitószám nagyon jól kezdi az albumot a hegedűkísérettel és Buchanan Sting hangjára hasonlító hangkiállásaival. A második Tinseltown in the Rain-t kislmezen is kiadták és egész nagy siker lett. De említhetném még a Stay, Easter Parade, Heatwave, amik ugyanilyen megindítoóan szépek, mint az előző társaik. Nincs olyan ember aki ne hullatna el egy könncseppet, ha meghallja az elég jó szövegeket(a 80-as évekhez képest egy újabb jó pont... mármint a popzenében) és a zene együttes erejét.

Tényleg erdékes ez a lemez. Egyszerre érdekes és komoly. Mint már említettem, ebben az időszakban ez komoly dolog a popzenében. Érdemes azonban kereseni, mert lehet még ilyet találni. Jó pap is holtig tanul.

Stílus: Pop, Adult-pop

Hossz: 38:10

Személyes kedvencek: Walk Across the Rooftops, Tinseltown in the Rain, Stay, Heatwave

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezborze.blog.hu/api/trackback/id/tr981425901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása