okt
26

 Kispál és a Borz/EP (2009)

 

A Kispál. Rég hallottam felőlük jókat. Most megjelent egy album. Helyzetüket nézve nem túl meggyőző, zeneileg viszont friss és élvezetes (és örömésbódottá, hogy van új hanganyag, még ha rövid is!!!).

A Kispál és a Borz 1987-ben alakult Pécsett. Tagjai Lovasi András gitár; Kispál András gitár; Ózdi Rezső basszus és Brautigam Gábor dob. Ebben a felállásban rögzítették az 1989-es Tökéletes helyettes 50 percig című demójukat. Később Ózdi kivált és a basszusszerepet átvette Lovasi. Első lemezük 1990-ben jelent meg Naphoz Holddal címmel. Az igazi áttörést viszont a 92-es Föld, kaland, ilyesmi albummal érték el. Egy időre Magyarország legkeresettebb koncertzenekara lett. Azonban a 96-os Ül egy gyenge anyag lett, és Brautigam kiesett a csapatból. Helyére azóta is többen pályáztak. Legutóbbi szerencsés Mihalik Ábel lett. Ezután a doboscsere után megint a csúcsig jutottak olyan lemezekkel, mint a Bálnák ki a partra(1997) és a Holdfényexpressz(1998). Ez tartott egészen 2004-ig amikor megjelent eddigi utolsó nagylemezük az Én, szeretlek, Téged. Ezután mindenféle pletyka kezdett terjengeni a feloszlásról, Lovasi új zenekarba kezdett és beigazolódni látszott a dolog. És most itt ez az új dolog.

A középlemez nem szokványosan jelent meg: bónuszként adták a 20 éves szülinapi DVD-hez, ingyenesen lehetett letölteni. Az anyag rövid de igazán jó erőket hordoz magában. Az első Többiektől az utóbbi hetekben a kedvencemmé vált. Egy jó gitártémával megtoldott ütős sláger. Az Alkoholt nagyon régóta játszák koncerteken, nem is tudom eddig mi akadálya volt felvenni, egy szám az ellentmondásokról, jól lüktető basszussal. Az Űrbemarkolót koncerteken sohasem szerettem. Megszakította a "jó számok" sorát. Így felvételen jobban kijön az egész kereksége. A Dobogot mondhatnám az anyag leggyengébb dalának de nem teszem. A négy szám jól elvan így magában.

Lehetett volna több is, jobb is, de csak ennyi lett. és a mostani helyzetet tekintve ennyi is bőven elég. Rimánkodom, hogy Demoklész kardja tűnjön el a zenekar felől!!

 

Hossz: 13:20

Stílus: Alternatív Rock

Személyes kedvencek: az egész úgy ahogy van...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezborze.blog.hu/api/trackback/id/tr981475790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása